W.A. en geloof – Evangelie-Gemeente – De Pionier

Evangelie Gemeente De Pionier

W.A. en geloof

Adrie Peereboom - zondag, 6 december 2020

Ook als het geen plicht was, welke autobezitter zou zich niet ten minste tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekeren? De gevolgen van een ongeluk kunnen financieel rampzalig zijn. Is het geloof in God en in Gods Zoon voor veel mensen ook niet een soort groene kaart? Zo van mocht God wel bestaan, dan kan Hij me niets maken want ik geloof? Dit staat in de Brief van Jacobus: ‘Laat mij maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden; ik zal u door mijn daden tonen dat ik geloof. U gelooft dat God de enige is? Daar doet u goed aan. Maar de demonen geloven dat ook, en ze sidderen. Dwaas, wilt u het bewijs dat geloof zonder daden nutteloos is?’ Als je werkelijk in Jezus Christus gelooft, verandert dat je leven fundamenteel. Niet langer wil je zelf uitmaken wat goed en wat fout is, maar wil je naar God luisteren. Het geloof waar de Bijbel over spreekt, wordt de bron van waaruit je leeft. Zomaar roepen of denken dat je gelooft, kan een vorm van zelfbedrog worden. Een verlopen groene kaart, je hebt de premie niet betaald!